Få forøget velvære med en fodbehandling

 

fodmassage

Fodmassage kan gøre underværker for din velvære og også være en god måde at behandle forskellige tilstande på, som du måske er plaget af. Behandlingen inkluderer ofte både et afslappende fodbad og efterfølgende behandling af negle og hård hud samt ligtorne og andre ubehagelige tilstande, der forhindrer dig i at have smukke fødder og optimal velvære. Hos mange er fødderne enormt følsomme, på trods af at vi går rundt på dem hver dag. Derfor er det vigtigt at finde en dygtig behandler med stor erfaring inden for fodmassage. Undersøg om der eksempelvis ligger en klinik tæt på dig eller i området. Det vil sige, bor du i København, kan du eksempelvis forsøge at kigge efter en fodklinik i Ballerup eller Herlev, hvis der ikke ligger en lige i dit nærområde. En dygtig behandler vil tage hensyn til, om du er særlig følsom, kilden eller har smerte nogle steder. Her er et par af de problemer, som du blandt andet kan få behandlet med fodmassage.

Fodmassage hjælper på kvalme og ubehag

En artikel publiceret i den Indiske “Journal of Pallative Care” viste, at kræftpatienter fik lindring fra kvalme og smerte ved en fodmassage på ti minutter, fem minutter på hver fod. Studiet var meget småt og indeholdte mindre end 100 deltagere, men det peger dog stadig på, at fodmassage kan have en positiv effekt. Selvom massagen selvfølgelig ikke kan kurere kræft, kan den nedsætte nogle af de gener, der er ved behandlingen af den.

Fodmassage hjælper på sår og blå mærker

Vel at mærke primært på fødderne. Sår og blå mærker kan behandles med fodmassage, fordi massagen giver ekstra blodtilførsel til området. Dit blod indeholder hvide blodlegemer, som hjælper sår med at hele. I forhold til blå mærker er der tale om gammelt blod, der ligger under huden. Her hjælper massagen ved at skabe bevægelse, så der kan blive “ryddet op” i det gamle blod.

Fodbehandling kan hjælpe på problemer med neglene

Når man finder sin førnævnte fodterapeut placeret i Herlev, kan man spørge, om de også behandler negle. Det er oplagt at få behandlet problemer som nedgroede negle hos en klinik, som kun har med fødder at gøre. Her vil man nænsomt kunne få rense området og få fjernet eventuel betændelse. En god fodterapeut vil også kunne hjælpe dig med at klippe neglene rigtigt, så nedgroede negle ikke forekommer i fremtiden. Der findes ligeledes en behandling, hvor der påsættes en bøjle under neglen for at forhindre den i at blive nedgroet igen.

Fodmassage er en fantastisk gave at give sig selv eller sine nærmeste og kan hjælpe med at give større velvære.

Smukke Fødder v/ Maria Hjorthøj
Herlev Hovedgade 104
2730 Herlev
Tlf: 26 13 75 91