Søger du en aut. psykolog i Hellerup?

Der er hjælp at hente hos en autoriseret psykolog, hvis du eller en af dine bekendte har brug for professionel hjælp til psykologiske problemer. Gennem terapi kan der skabes forandringer, så problemer kan overvindes og en bedre livskvalitet kan opnås.

Hvad kan en autoriseret psykolog hjælpe med?

En autoriseret psykolog har en kandidatuddannelse i psykologi, hvorefter autorisation opnås efter en to-årig praktisk videreuddannelse. En psykolog kan gennem forskellige terapiformer afhjælpe og behandle psykologisk relaterede problemer.

De typiske områder, som flere psykologer har kendskab til, er følgende:

  • Angst
  • Depression
  • Identitet
  • Forskellige former for krise
  • Psykisk vold
  • Skilsmisse
  • Stress

Psykolog hjælp

Både individuelt, for par og for hele familien

Terapien foregår oftest individuelt, men kan også være par- og familieterapi, hvor flere parter deltager i terapien. Det afhænger af den enkelte situation, patientens ønske samt psykologens vurderingen af situationen. Terapi for par og familier benyttes ofte til efterladte efter et dødsfald og andre former for sorg, kriser og skilsmisser.

Psykologers speciale varierer fra person til person, så det er muligt at udvælge en psykolog, som har erfaring inden for den pågældende udfordring, du står over for. Det er eksempelvis en god idé at vælge en psykolog med kendskab til parterapi, hvis der er problemer i parforholdet. Det kan være en stor hjælp at få hjælp fra en psykolog og få snakket ud om problemerne i stedet for at ignorere det. Her vil psykologen give parret talefrihed hver for sig med fokus på lytning. Psykologen kan herefter hjælpe med at præcisere ønsker og behov for hver af parterne.

Det er også muligt at få terapi for hele familien, hvilket oftest foregår som en workshop, hvor der skabes plads til dialog for alle parter i familien. Her vil psykologien hjælpe familien med at bevæge sig mod en løsning på problemerne

Terapiens formål er at give alle personer involveret en større forståelse for hinanden, så en bevidsthed om problemet opnås. Psykologen vil give redskaber, så disse kan bearbejdes med henblik på at forholdet mellem personerne igen vil være i balance.

Hjælpen er tættere på end troet

Livet kan til tider virke problematisk og uoverskueligt, men det er nødvendigvis ikke så svært at ændre på dette. Også selvom problemet ikke er tydeligt. Ved at kontakte en autoriseret psykolog kan der tages professionel hånd om eventuelle problemer. Hjælpen er således ikke langt væk, hvis blot det psykologiske problem erkendes. Det er oftest ikke let, men psykologer forsøger at skabe de bedste rammer for at hjælpe alle dem, som har brug for psykologisk støtte.

Det er en stor fordel, hvis psykologen befinder sig i nærområdet, så terapien eksempelvis ikke forøger stressen yderligere. Der findes flere autoriserede psykologer rundt omkring i landet. På Nordsjælland findes der blandt andet en autoriseret psykolog nær Hellerup, som har stor erfaring inden for parterapi, stress og lavt selvværd, som bør kontaktes, hvis du har genkende én eller flere af de nævnte psykologiske problemer.

Psykolog Vitha Weitemeyer
Din psykolog i Søborg
Buddingevej 306
2860 Søborg
Tlf: 60 77 38 14