Zoneterapi – hvad er det?

zoneterapi

For nogen kan zoneterapi måske virke som hokus-pokus behandling, men denne behandlingsform har en lang historie af gode resultater bag sig. I zoneterapi arbejder man ud fra, at fødderne er inddelt i zoner, der hver har kontakt til andre steder i kroppen såsom de indre organer. Ved at massere disse bestemte zoner, kan man derfor løsne op eller påvirke blodstrømningen til andre steder i kroppen. Det kan eksempelvis være, hvis man som kvinde har spændinger i forbindelse med menstruation, eller har muskelsmerter efter ubekvemme arbejdsstillinger. Desuden kan det også hjælpe organernes effekt i kroppen. Hvis du eksempelvis har fordøjelsesproblemer af den ene eller anden art, vil man i princippet kunne behandle dette med en gang zoneterapi.

Zoneterapi kan også hjælpe på end energiniveau. Er du meget træt eller stresset, kan zoneterapi hjælpe, da det gennem kontaktzonerne i fødderne vil kunne påvirke dine blodstrømme i kroppen. Man siger, at man kommer mere i kontakt med sin krop, fordi man netop mærker alle de ”skjulte” energidepoter, man måske ikke anede, at man havde.

Overvejer du, om zoneterapi kunne være noget for dig, er der heldigvis rig mulighed for at finde det i hovedstaden. Der er nemlig mange i København, der vælger at gå til zoneterapi, fordi det samtidig har en afslappende effekt. Man kan faktisk næsten sige, at det er en yderst effektiv fodmassage.

Zoneterapeuter landet over fokuserer typisk på kroppen som helhed, og vil gerne skabe balance i kroppen. Derfor behøver man altså ikke at have et specifikt problem for at prøve zoneterapi. Uanset om man kommer fra Nørrebro eller Østerbro, kan zoneterapi være værd at prøve. En terapeut vil måske anbefale et behandlingsforløb, der går over flere gange, men som kunde behøver du ikke at binde dig til mere end en enkelt session.

Selve behandlingen vil måske minde mere om massage end terapi, fordi at terapeuten vil fokusere på kontaktpunkterne under fødderne. Disse vil blive masseret og trykket på for at påvirke de punkter i kroppen, du ønsker behandlet. Man siger, at terapeuter kan mærke på spændinger i fødderne, hvor i kroppen, du kan have komplikationer. Så det er faktisk muligt, at terapeuten kan finde frem til årsager til problemer, som du ikke selv havde overvejet. Derfor skal du også passe på med at komme ind med en forudindtaget holdning til, hvad du måske fejler. Det kan terapeuten nemlig hjælpe dig med at finde ud af.

 

Mærk Kroppen v/ Nadia Zarling
Søllerødgade 44
2200 København
Tlf: 32 18 80 58