Akupunkturens virke

Der er igennem de sidste år blevet lavet flere undersøgelser i Danmark og Vesten, som viser at akupunktur har en positiv virkning på vores krop, i form af lindring af fysiske smerter og gener. På trods af, at det er en lidt mere alternativ måde at behandle på, frem for almindelig medicin, fysioterapi og kiropraktik, har akupunktur op til flere gange vist positive resultater.

Akupunkturens virke

Man kan for eksempel få effektiv og god akupunktur i Hvidovre, hvor behandlerne er erfarne og uddannede inden for dette område, og kan forebygge og kurere bestemte sygdomme og lidelser. Flere danskere er begyndt at benytte sig af akupunktur, hvis de har nakke- eller rygsmerter eller spændingshovedpine. Når man bruger akupunktur i forbindelse med nakke- og rygsmerter, bliver de tynde nåle placeret i centrum af de områder hvor smerterne sidder. Dette er med til at løsne op for smerterne, og det har ved flere lejligheder vist sig, at smerterne helt er forsvundet. Benytter man sig af akupunktur imod spændingshovedpine eller migræne, vil man efter få behandlinger begynde at opleve en markant smertedæmper, og måske endda været blevet helt fri for gener.

Professionel og præcis akupunktur går ind og påvirker hjernens smertecenter, og er med til at lindre smerterne. Samtidig er det med til at stimulere og få kroppen i fysisk balance. Ved at man placerer akupunkturnålene de rigtige steder på kroppen, vil det gå ind og deaktivere nogle områder i hjernen, som er forbundet med vores smertecenter. Dette er medvirkende til, at hjernen ikke registrerer eller opfatter de kraftige smerter man har, eller ligeledes kan reducere dem. Dette gør, at forskere mener, at akupunktur virker bedre som smertestillende end medicin, da smertestillende medicin kun er midlertidig, mens akupunktur kan have en længere eller vedvarende effekt. Samtidig har akupunktur heller ikke nogen bivirkninger eller afhængighedseffekt, som smertestillende medicin kan have. Den eneste form for bivirkning der kan være efter akupunktur, er en behagelig form for afslappethed, og muligvis små blå mærker, hvis akupunkturnålen er blevet placeret i nærheden af en blodåre.

Ligesom med fysioterapi og kiropraktik, er akupunktur med til at frigive en masse affaldsstoffer i kroppen efter behandlingen. Billedligt kan man sige, at det er smerterne som prøver at forlade kroppen, men måske ikke helt kan finde vej. Det er derfor vigtigt, at sørge for at drikke rigeligt med væske efterfølgende, så man kan få renset alle affaldsstofferne ud af kroppen igen.

Hvidovre Akupunktur Klinikken
Hvidovrevej 137- 139, 1.sal
2650 Hvidovre
Tlf: 60 77 87 65