De mest almindelige sportsskader

Sportsskade

Det er efterhånden ved at være meget normalt at have en sportsskade, nogle større eller mindre end andre. Nogle mennesker er også så uheldige at få flere sportsskader.

Nogle af de allermest almindelige, som man ved nogle af dem, knap kan kalde for en decideret skade, er forstuvninger, forstrækning og brud. Det kan gøre rigtig ondt, og se meget voldsomt ud, men det er ikke nogle af de alvorlige. Hævelserne, de blå mærker og smerterne foretager sig ligeså stille af sig selv med tiden.

Nakkesmerter kan også opstå hos de fleste mennesker. De fleste af os har prøvet at ligge forkert over natten, eller lige lave en for hurtig bevægelse med nakken, hvorefter det så begynder at spænde og gøre ondt når man drejer hovedet. Men nakkesmerter er også meget almindelige hos cyklister og tennisspillere, grundet den sportsudøvelse, de laver. Man kan få sat nakken på plads ved en kiropraktor, ved at de knækker den på plads. Nogle mennesker synes dette er rigtig ubehageligt, så et godt alternativ kunne være at finde en uddannet og erfaren sportsmassør i København, hvis det for eksempel er her man bor.

En tredje meget hyppig sportsskade, er tennisalbuen. En tennisalbue kan gøre rigtig ondt og man kan føle svaghed i håndleddet, så det bliver svære at gøre ting, som kræver man bruger kræfterne i hånden. Derfor er det en god idé et træne håndleddet så det bliver holdt ved lige, og derfor ikke bliver værre. Tennisalbuen er ikke kun noget tennisspillere får. Det er noget alle mennesker er udsat for. Det er en skade som hyppigst er set inden for erhvervslivet, hvor personerne udfører ensformige bevægelser med bøjet albue, og hånden griber hårdt fat om noget særligt belastende.

Har du nogensinde hørt om ”runner’s knee”? Det er et udtryk som bliver brugt oftere en løbeknæ, selvom det reelt er det det hedder. Runner’s knee er en skade man typiske får som løber eller cyklist i knæleddet. Det kommer ved at man gentagne gange foretager ensformige bevægelser i knæleddet, hvorefter senebåndet glider hen over ydersiden af lårbensknoglen lige over knæet. Døjer du med dette, kunne det være en god idé at få booket en tid til en god og behagelig sportsmassage på Østerbro.

Smerter i skinnebenet er også en meget normal ting at have. Her behøver man heller ikke være den helt store sortsudøver. Det kan komme ved små ting, såsom hvis man løber op ad en hældning eller løber på en hård overflade, eller blot har mangel på calcium.

Charlies massage & Sportsterapi v/ Charlie Langenbach
Gammeltoftsgade 16
1355 København K
Tlf: 51 31 14 21