Er dine problemer for store til at du selv kan håndtere dem?

stress

Lider du af decideret depression, stress eller angst? Eller er oplever du blot perioder med dårligt humør eller for meget at lave på arbejdet? Uanset størrelsen på dit problem, bør en autoriseret psykolog kontaktes, da denne kan undersøge problemets omfang og mindske konsekvenserne af problemet.

Symptomer på depression og langvarig stress

Mange personer oplever på ét eller flere tidspunkter i livet at være deprimerede eller stressede. At være ked af det i små perioder er ikke nødvendigvis en depression, men det er vigtigt at være opmærksom på, om problemet udvikles og fortsætter. Det samme er gældende for stress, som ikke er et sundhedsskadeligt problem i kortere perioder, men som kan være problemetisk i længere perioder.

De almindeligste kendetegn ved depression er blandt andet dårligt humør, tristhed og mangel på glæde, hvilket kan medføre en hverdag præget af dårlig hukommelse og manglende koncentration. Dette påvirker personens adfærd, som med tiden vil opleve udmattelse og isolation i hverdagen, der i værre tilfælde kan medføre alkoholmisbrug eller spiseforstyrrelser. Der er ligeledes risiko for misbrugsproblemer og spiseforstyrrelser under langvarig stress, som blandt andet også kan give dårlige søvnvaner. En midlertidig hjertebanken, anspændthed og tørhed i munden er ikke farligt i kortere perioder, men der er muligvis tale om langvarig stress, hvis det opleves hyppigt. Der vil være en uro i kroppen, der kan medføre fysiske problemer såsom uforklarlige smerter og blødningsforstyrrelser. Depressioner og stress kan derfor både påvirke en persons psykiske og fysiske tilstand, som kan give sociale konsekvenser, der gør det svært at fungere i en normal hverdag.

Psykologhjælp mod depression og stress

Der kan søges psykologhjælp til at bearbejde og overvinde depressioner og stress. Gennem kognitiv terapi og terapi med udgangspunkt i den bio-psykosociale model benytter den erfarne psykolog i stress fra København de bedste og mest effektive metoder til at behandle problemerne. Der vil blive sat fokus på at få hverdagen til at fungere og få genopbygget en livskvalitet. Det er efterfølgende muligt at komme med løsningerne på de problemer, som udspringer i hverdagen. En stressende arbejdsplads, manglende socialt samvær eller noget helt tredje kan være den årsag, som fremprovokerer depressionen og stressen. Psykologen vil med det samme hjælpe personen med at genskabe en normal hverdagen, hvorefter problemerne kan behandles i takt med forståelse af problemerne. Gennem selvkontrol lærer personen at håndtere problemerne, så de ikke får lov til at medføre alvorlige konsekvenser.

Søg hjælp hurtigst muligt

Som symptomerne på depression og stress antyder, er det vigtigt at få hjælp til problemet hurtigst muligt, hvis ét eller flere af symptomerne regelmæssigt opleves. På den måde er det muligt at stoppe problemet, inden det medfører for store konsekvenser. Ingen problemer er hverken for store eller små til, at psykologen kan håndtere dem. Der er derfor ingen grund til at tøve med at kontakte en hjælpsom psykolog på Vesterbro, som hurtigt kan finde en tid til dig, så din livskvalitet kan blive forøget.

 

Psykolog Melinda Marton

Vester Voldgade 100

1552 København V

29 82 74 17