Hvad er chokbølgebehandling – og hvad gør det godt for?

Chokbølger

Med et stort sortiment af medicinske teknologier medfølger også mange forskellige former for undersøgelser og behandlinger. Det er derfor i dag muligt at forebygge og behandle mange flere problemer end førhen gennem forskellige teknologier og metoder. Mange problemer kan af den grund løses gennem nye metoder, så behovet for medicin og store operationer kan undgås. Det drejer sig eksempelvis om chokbølgeterapi, som blandt andet udbydes hos den specialiserede fysioterapeut fra Kolind, der hurtigt og simpelt kan afhjælpe kropslige dysfunktioner.

Hvad kan chokbølger behandle?

Med chokbølgeterapi er det muligt at behandle blandt andet hælspore, spændingshovedpine, tennisalbue og mange andre former for dysfunktioner i kroppen. Med udviklingen inden for denne metode er det nu også blevet muligt at udføre succesfuld impotens behandling, hvilket blot er et eksempel på de mange problemer, som chokbølger kan behandle.

Chokbølger via tryk og energi

Chokbølgeterapi foregår simpelt og hurtigt ved at chokbølger sendes på de områder på kroppen, hvor der er problemer. Chokbølger består af bølger af tryk, som sendes mod det specifikke område. Der opstår heraf en bevægelsesenergi, hvoraf trykbølgerne skabes, idet energien kommer i kontakt med en metalflade. Der påsættes en metalplade på det område, som skal behandles, da energiprocessen vil behandle området under pladen. På den måde er det muligt at bearbejde et skadet væv og gøre vævet aktivt igen. Formålet er således at få kroppen til at genopbygge og reparere det skadede væv.

Undgå operationer

Ved at få aktiveret vævet vil kroppen gradvist selv klare arbejdet, og det er derfor muligt at undgå operationer. Især ved større operationer er der altid en risiko for, at indgrebet ikke bliver en succes, da det både kræver et stort indgreb samtidigt med, at en lang genoptræningsperiode også skal gennemføres korrekt. Det kræver tålmodighed og smerte, men det er desværre ikke altid nok til at løse problemet, da der kan opstå gener fra operationen. Det er i stedet en fordel at benytte behandlinger med chokbølger, der ikke kræver et direkte indgreb i kroppen, så der ikke opstår risiko for komplikationer i forbindelse med behandlingen.

Chokbølgers virkning

Der er stadig mange mennesker, som er tøvende for nyere metoder. Der er dog undersøgelser på området, der viser, at der i de fleste tilfælde er en bedre behandlingseffekt ved brug af chokbølger frem for en operation. Det er derudover muligt at mindske hele behandlingsprocessen, da behandling netop ikke kræver en større operation. Det er af den grund også mindre smerter i forbindelse med chokbehandlinger, hvor det endda er muligt at gennemføre dagligdagen allerede en til to dage efter behandlingen. Chokbølger gør derfor godt for mange aspekter i forbindelse med behandling af dysfunktioner.

Sundhedshuset v/ Jesper Vrang Jørgensen

Nødagervej 9

8560, Kolind

86 39 23 88