Det kan en fysioterapeut hjælpe med

Fysioterapeut

I fysioterapi arbejdes der med at opbygge og opretholde kroppens hensigtsmæssige bevægelser. Fysioterapi er altså behandlingsmetoder eller aktiviteter, der hjælper dig til at fungere bedst muligt i både arbejds- og fritidsliv. Behandlingen gør dette ved at forebygge og behandle lidelser i kroppen. En fysioterapeut vil have specielt fokus på de områder af kroppen, du bruger meget i forbindelse med bevægelse – altså muskler, led, nervesystem og kredsløb.

Fysioterapeuter har mange forskellige behandlingsmetoder, der kan tages i brug alt efter hvilken patient og lidelse, det drejer sig om. Det vigtige er, at du som patient får lige nøjagtig den behandling, du har brug for. 

Rygsmerter

Rigtig mange danskere har behov for fysioterapi til behandling af rygsmerter. ”Ondt i ryggen” hører faktisk ind under de 8 folkesygdomme i landet, og det er estimeret, at 80% af alle danskere vil opleve rygsmerter på et tidspunkt i livet. Fysioterapi i Vejle og omegn kan hjælpe til at lindre disse lidelser. Den behandling fysioterapeuter kan tilbyde, dækker hele rygfladen fra nakken og ned til halebenet samt rygproblemer og –sygdomme.

Rygproblemer er ofte forårsaget af belastninger af rygraden og de omkringliggende muskler. En fysioterapeut vil kunne hjælpe dig af med problemerne ved direkte behandling af musklerne. Behandlingen vil desuden også forebygge nye rygskader.

Arbejdsskader

Smerter i muskler, led og sener udgør nogle af de oftest rapporterede arbejdsbetingede lidelser i Danmark. Skaderne skyldes i høj grad stillesiddende og stærkt repetitive arbejdsopgaver. Fysioterapi kan blandt andet behandle bevægelsesproblemer såsom musearm, skuldersmerter, lændehold samt hold i nakken.

Slidgigt

Slidgigt er en kronisk sygdom, der langsomt ødelægger leddene. Symptomerne herpå er oftest ømhed, stivhed og stor lokal smerte. Målet med behandlingen af slidgigt hos en fysioterapeut er at justere de stive led og hermed øge bevægeligheden. En stor del af behandlingen vil gå på at træne muskulaturen omkring leddene, så selve leddene styrkes og kan bruges uden stor smerte.

Træning

Fysioterapeuter tilbyder desuden også en lang række træningsformer. Dette kan blandt andet være genoptræning efter en operation eller forebyggende træning, så en operation helt kan undgås. En fysioterapeut vil herudover også kunne give dig en række hjemmeøvelser, som du kan bruge til at opbygge muskulaturen i for eksempel ryggen, så du på længere sigt kan undgå skader.

Kontakt din fysioterapeut i dag

Døjer du med nogle af ovenstående symptomer, anbefaler vi, at du tager kontakt til din lokale fysioterapeut i Vejle. Han/hun vil sammensætte et individuelt behandlingsprogram, der har til formål at behandle lige netop din form for smerte. Der er derfor sjældent to fysioterapi-behandlinger, der er ens, og du er følgelig sikret et kompetent og stærkt individualiseret behandlingsforløb.

Havnegadens Fysioterapi
Havnegade 28
7100 Vejle
91 52 99 99