Hvem kan behandles med IVF?

Mange par og enlige kvinder går med ønsker om familieforøgning, men det er ikke altid muligt at blive gravid på det ønskede tidspunkt. Undersøgelser viser, at op til 20% af danske par på et tidspunkt vil have problemer med at blive gravide. Der er heldigvis forskellige behandlinger at vælge mellem hos en populær fertilitetsklinik i Købehavn, som hjælper kvinder – både som par og som enlige – med at opnå den ønskede familieøgning.

IVF behandling

Hvornår skal der søges hjælp?

Som par kategoriseres I som ”ufrivilligt barnløse”, når I forgæves har forsøgt at blive gravide i ét år. Der tages hensyn til mindre variable, som kan afgøre, hvornår I præcist tilhører denne kategori. Mange ufrivilligt barnløse par vælger at søge hjælp hos en fertilitetsklinik, hvor der blandt andet tilbydes rådgivende samtaler om hjælp til graviditet. Det er en stor beslutning at vælge at gå denne vej, og de rådgivende samtaler skaber derfor mulighed for at få overblik over, hvad der er det rette valg.

Hvad er årsagen?

Graviditet opnås ved en kombinationen af kvindens æg og mandens sæd samt samspillet mellem disse. Der kan dog være én eller flere faktorer, som kan gøre det svært at opnå graviditet.

Det er ikke altid muligt at lokalisere årsagen til den ufrivillige barnløshed, men de typiske årsager er følgende for kvinden:

  • Lukkede æggeledere, som umuliggør at ægget kan befrugtes
  • Endomitriose, som fører til forkert placering af livsmoderens slimhinde
  • PCO, som medfører hormonforstyrrelser
  • Sterilitet

Den typiske årsag til mangel på befrugtning af ægget fra manden skyldes:

  • Dårlig sædkvalitet
  • Sterilitet

En effektiv måde til at blive gravid

IVF behandling, også kendt som reagensglasbefrugtning, er en effektiv behandlingsmetode til at opnå graviditet for barnløse par og enlige kvinder. Ifølge almindelig producere vil der prøves med insemination først. I tilfælde af adskillige mislykkede forsøg på insemination tilbydes normalt den effektive IVF behandling til de kvinder, som oplever de typiske årsager for ufrivillig barnløshed. IVF behandling leverer gode resultater, så mange par og enlige kvinder har fået deres ønske om graviditet opfyldt gennem denne metode. For enlige kvinder er det muligt at kombinere behandling af IVF med donorsæd. Donorsæden kan komme fra en anonym donor, en åben donor eller en kendt donor, som ønsker at hjælpe dig med at opnå graviditet. Par, hvor manden ikke er i stand til at befrugte kvindens æg, kan naturligvis også vælge denne donorløsning for, at kvinden kan blive gravid.

IVF behandling til både par og enkelte kvinder

Mange par såvel som enlige kvinder kan derfor få glæde af den effektive behandling med IVF, hvis de almindeligste årsager til ufrivillig barnløshed er gældende. Gennem IVF kan I som par, eller dig som enlig kvinde, opnå graviditetsdrømmen.

 

 

Vitanova

Vester Voldgade 106,3

1552 København V

33 33 71 01