Hvordan behandler man langsynethed?

øjenkirurg

Langsynethed bliver oftest behandlet med enten briller eller kontaktlinser. Børn op til 4 år vil ofte ikke have behov for nogle af delene, da det ofte vil blive kaldt for en biologisk diagnose, som de kan kompensere for. Langsynethed kan også behandles med en laseroperation, hvor kirurgen går ind og justerer øjets hornhinde. Nedenfor giver vi dig en mere detaljeret beskrivelse af præcis, hvad en laseroperation indebærer og, hvordan den foregår.

Slip for både brillen og kontaktlinsen

Med en laseroperation – som i den seneste årrække er blevet mere eller mindre almindeligt – kan du slippe for både at gå med briller og kontaktlinser. Det er blevet mere og mere almindeligt for langsynede at gennemgå en professionel laseroperation, da det er blevet mere sikkert og trygt, hvis man vælger den rigtige klinik og ikke mindst den rigtige øjenlæge. En laseroperation kan give dig dit fulde syn igen, og du vil ikke skulle tænke på mere efter endt operation. Det er med andre ord en hurtig, tryg og simpel måde, hvorpå man kan få synet tilbage på.

Hvordan opererer man?

Hvis man vælger at gennemgå en laseroperation går øjenkirurgen ind og ændrer formen på øjets hornhinde. Mere præcist går man ind og sliber en passende styrke ind i hornhinden. Operationen gør, at hornhinden bliver mere buet og dermed mere krum. Dette gør, at langsynethed forsvinder og at man kan få sit normale syn igen.

Er en operation nødvendigt?

Jo værre dit syn er, desto mere væv skal kirurgen fjerne for at give dig et optimalt syn tilbage. De fleste der vælger at få foretage en laseroperation ville kunne løse, eller mindske deres synsbesvær uden at skulle foretage en operation. Det er helt grundlæggende at tage en snak med en anerkendt optiker, så du ikke bare springer ud i det uden at have talt med en fagmand. I Danmark findes der tre typer laserbehandling; PRK, Lasik og Lasek. Man skal tage højde for efterbehandlingen, hvis man vælger at gennemgå en operation. Hvis du har et meget aktivt liv bør du tage højde for, at operationen kan udskyde aktiviteter i en længere periode. Såsom job, sport og andre daglige aktiviteter, hvor synet er vigtigt.

 

Peter Brincker – Øjenkirurg

Jægersborg Alle 14, 1.sal.

Charlottenlund 2920

39640958