Sådan passer du bedst på dit kæledyr

Pleje af kæledyr

Som dansk statsborger har du ansvaret for din egen sundhed, og som kæledyrsejer har du også ansvaret for dit eller dine kæledyrs sundhed. Dette indbefatter, at du sørger for, at dit kæledyrs trives derhjemme og giver den de nødvendige rammer for et godt liv.

Overvejelser før anskaffelse af første kæledyr

Du bør have gjort dig visse overvejelser før, at du vælger at tage den søde kattekilling med hjem, så du er sikker på, at du kan leve op til ansvaret ved at have et kæledyr. Her anbefaler Dyrenes Beskyttelse, at du overvejer, om kæledyrets levetid er i overensstemmelse med den tid, som du forventer at være i stand til at tage dig af det. Samtidigt skal du også overveje, om du er nok hjemme til at give kæledyret den nødvendige opmærksomhed samtidigt med, at du også skal være i stand til at betale de udgifter, som dit kæledyr medfører gennem hele dens levetid. Du kan dog undgå pludselige dyrlægeregninger ved at tegne en forsikring til dit kæledyr, så du er sikker på, at du kan overholde det økonomiske ansvar ved at have et eller flere kæledyr.

Den daglige pleje af dit kæledyr

Den daglige pleje af dit kæledyr varierer naturligvis efter hvilken type af kæledyr du anskaffer dig. En stor hund kræver mere motion end en lille hund, mens en kat i stedet helst skal have adgang til at komme ud i en have. Adgang til rent drikkevand er en selvfølge, og du bør sikre, at din hund kan opholde sig i dit hjem i en passende temperatur, så den ikke lider nød, når du ikke er hjemme. Du bør også sætte dig grundigt ind i fodervejledninger, da du som ansvarlig for dit kæledyr heller ikke bør overfodre dit kæledyr, så den bliver overvægtig og blandt andet kan få rygproblemer heraf. Du kan med fordel få hjælp til planlægning af korrekt foder til dit kæledyr ved kontakte en rådgivende dyreklinik på Frederiksberg, som kan sammensætte en fodervejledning, der passer til dit kæledyrs race, alder og temperament.

Særlig pleje af dit kæledyr

Den særlige pleje af dit kæledyr varierer også efter hvilken type af kæledyr du anskaffer dig. Her skal eksempelvis hunde og katte en gang imellem forbi dyrlægen for at få vaccinationer, og i forbindelse med graviditet eller mistænkning af problemer eller sygdomme bør dyrlægen også undersøge dit kæledyr. Du kan delvist overlade ansvaret for dit kæledyrs sundhed ved at tilmelde dit kæledyr til et årligt sundhedstjek hos den forebyggende og behandlende dyreklinik i Valby, som i høj grad ønsker at opdage begyndende problemer og sygdomme så hurtigt som muligt, så dit kæledyr ikke oplever unødig smerte. Her vil dyrlægen undersøge dit kæledyr i blandt andet pelsen, i ørerne og på potterne samt lytte på hjertet og mærke andre organer for at sikre, at alt er normalt. Der vil udføres yderligere undersøgelser, hvis din dyrlæge mistænker, at dit kæledyr er generet af noget. Dette kan du typisk også selv bemærke gennem ændret adfærd. Efter undersøgelse af det pågældende problem vil der blive tilrettelagt en behandlingsplan, så du kan passe bedst muligt på dit kæledyr efter de individuelle omstændigheder, som dit kæledyr har.

 

Lindevang Dyreklinik

Peter Bangs Vej 40

2000 Frederiksberg

36 31 31 37