Akupunktur kan lindre tinnitus

Vi har nok alle prøvet at have en ringen for ørerne efter en vild koncert og føle os lettere afskåret fra omverdens lyde midlertidigt. Heldigvis kommer den normale hørelse tilbage i løbet af nogle timer for de fleste af os, men for dem som lider af tinnitus, kan den lille ringen eller susen for øret påvirke deres hverdag betydeligt.

Hvad er tinnitus?

Tinnitus opleves som en susen, ringen eller summen for øret, som ikke kommer ude fra omverdenen. Den dannes inde i øret, og blokerer dermed for lydindtryk, som kommer udefra, hvilket gør det besværligt at høre. Selvom hørelsen kun er nedsat, kan det stadig være frustrerende at skulle bede folk om at gentage sig selv tre gange, både fordi man har svært ved at høre hvad de siger, men også fordi hyletonen virker distraherende. Nogle personer lider af konstant tinnitus, mens andre har tilbagevendende episoder med lidelsen.

Akupunktur til behandling af tinnitus

Tinnitus kan i nogle tilfælde behandles og forbedres ved hjælp af akupunktur. Graden af tinnitus, samt grunden til den er opstået, varierer meget og påvirker også effekten af akupunkturbehandlingen, men da der ikke findes nogle medicinske metoder til at lindre lidelsen, giver det god mening at prøve forskellige alternative metoder.

Uden helt at vide præcis hvordan akupunktur har en lindrende effekt på tinnitus, har studier vist, at der kan ske forbedringer som følge af behandling. Akupunkturbehandling er anerkendt som en sikker behandlingsform med minimale bivirkninger, og derfor godkendes eksperimentel behandling af tinnitus med akupunktur. Arten og hyppigheden af akupunkturbehandlingen planlægges på baggrund af klientens helbred og historik. Akupunktur mod tinnitus virker ved, at nålene, som placeres i specifikke akupunkturpunkter på kroppen, påvirker nerveforbindelserne i hele kroppen og dette skulle gerne have en positiv effekt på det indre øre.

Her kan du få behandling

Da der ikke findes nogle effektive metoder i sundhedsvæsenet til at lindre tinnitus, er det vigtigt, at du kan komme til en akupunktør tæt på, hvor du bor, da du skal til behandling løbende. Hvis du bor i en større by og vil have akupunktur i Odense, Århus eller København, er der typisk flere behandlere at vælge imellem. De har alle deres fortrukne måder at angribe forskellige lidelser på, og nogle har selvfølgelig mere erfaring med nogle lidelser end andre. Da den fulde behandling kan være dyr, tage lang tid og være grænseoverskridende de første par gange, er det vigtigt at undersøge, hvilken akupunktør du ville føle dig tryg ved både mht. erfaring og speciale,  men også når det kommer til personligheden og atmosfæren i klinikken.

 

Thomas Fyrst Akupunktur

Hollufgårdsvej 10 A

5260 Odense S

31152507