Gør noget ved din tandlægeskræk – 5 gode råd til dig

Tandlægeskræk er et stort problem for rigtig mange mennesker. Tandlægeskræk er svært at se, men tilstanden har store konsekvenser for personen med tandlægeskræk. For udover at være en psykisk belastning, øger det også risikoen for dårlig tandsundhed.

Lider du af tandlægeskræk? Og har du brug for hjælp til at bryde den onde cirkel Så får du her fem gode råd til, hvordan du griber opgaven bedst muligt an.

Sådan kan du mindske din tandlægeskræk

  1. Fortæl din tandlæge om din tandlægeskræk

Det er altid en god idé at tage en snak med din tandlæge om problemet, således at I kan samarbejde om at bekæmpe tandlægeskrækken. Det er nemlig lettere at gøre noget ved problemet, hvis I er to, der kan bidrage. Hos en dygtig tandlæge i Aalborg står tandlægerne klar til at hjælpe dig med at blive glad for at gå til tandlæge.

  1. Tag en ven eller et familiemedlem med til tandlæge

Hvis en del af din tandlægeskræk skyldes, at du er utryg ved at gå til tandlæge, kan en god start være at tage en ven eller et familiemedlem med til tandlæge. Mange overser denne mulighed for at bringe et trygt element ind i en utryg situation, og derfor kan denne taktik være en stor hjælp for dig.

  1. Få smertefri behandling

For langt de fleste mennesker bunder tandlægeskrækken i en frygt for smerter. Smerter kan skyldes mange forskellige ting, men under alle omstændigheder er smerter ubehagelige.

Den bedste måde at gøre noget ved frygten for smerter er ved at få smertefri tandbehandling. Lokalbedøvelse sikrer, at du ikke har ondt under behandlingen, og selve bedøvelsen kan i dag også lægges fuldstændig uden smerter. Alle tandbehandlinger kan foretages smertefrit. Hvis ikke din tandlæge selv foreslår smertefri behandling, bør du derfor gøre det. Det er dig, der bestemmer.

  1. Bed om pauser undervejs

Hvis du ikke bryder dig om at ligge i tandlægestolen og have tandlægens instrumenter i munden i lang tid ad gangen, er det en god idé at bede om pauser i løbet af behandlingen. Pauser fra behandlingen kan gøre dig mere afslappet og således væres med til at mindske din tandlægeskræk.

  1. Få grundig information om din tandbehandling

For nogle mennesker skyldes frygten for tandlæger, at de er bange for, hvad der kommer til at ske. Når man lægger sig i tandlægestolen, afskriver man sig en vis kontrol, og dette gør mange nervøse og utrygge. Bed derfor din tandlæge om at sætte dig grundigt ind i den forestående behandling, så du er med på, hvad der kommer til at ske. Spørg også om du kan få løbende information, hvis du har brug for det.
Tandlægerne i Gug ApS
Sønder Tranders Vej 16
9210 Aalborg SØ
98 14 17 55