Hvad er samtaleterapi?

Samtaleterapi

Forekomster af angst og depression synes at være eksploderet i de seneste år. Det er et problem for mange mennesker, og det går ud over livskvaliteten både på den korte og den lange bane. Her kan samtaleterapi ofte være en hjælp. Angst har altid rod i noget dybere, og medicinering kan måske hjælpe her og nu, men løser ikke den egentlige årsag til problemet. Den samme problemstilling gælder lavt selvværd. Det er et problem, man kan gå rundt med i årevis, og fordi det føles ’normalt’ for én selv, stiller man ikke spørgsmålstegn ved det, selvom det kraftigt forringer både ens livskvalitet og ofte hæmmer én i mange sammenhænge, især sociale.

Coaching mod angst

Ofte har problemer som angst, depression, stress og lavt selvværd rod i negative tankemønstre i sindet. Disse mønstre er så rodfæstede, at man som nævnt har svært ved at identificere dem og dermed komme ud over dem. Negative tanker kan ofte virke selvforstærkende, så når man først er begyndt på et negativt tankemønster, kan det være meget svært at komme ud af ved egen hjælp. Her kan en terapeut eller en coach hjælpe.

Ved hjælp af samtaleterapi kan man lære at identificere disse mønstre. Terapi og coaching kan også hjælpe én med at formulere et mere positivt selvbillede. Samtaleterapi kan også identificere uhensigtsmæssige handlemønstre og støtte én til at udvikle mere hensigtsmæssige måder at tænke og reagere på.

Vælg en god terapeut

Når man ønsker at gå i samtaleterapi, skal man have valgt sig en coach eller terapeut. Her er det selvfølgelig vigtigt, at man vælger en professionel, der har erfaring og uddannelse inden for det område, man ønsker hjælp til. For eksempel at ens coach har erfaring fra tidligere med at behandle angst gennem samtaleterapi. Hvis man leder efter muligheder for samtaleterapi i København, kan en hurtig søgning på nettet give mange resultater, og så gælder det blot om at tjekke de forskellige hjemmesider og finde en dygtig og erfaren coach. Der er mange former for coaching i København, derfor gælder det om at vælge den rigtige. Det er en god idé at kontakte den terapeut, man er interesseret i, direkte. På den måde kan man hurtigt få et umiddelbart indtryk af coachen og finde ud af, om vedkommende vil kunne give én et trygt rum under coaching. Da terapi og coaching kræver, at behandleren går tæt på den enkelte og ofte borer i nogle smertelige minder, er det nødvendigt at man kan have fuld tillid til sin coach.

Charlotte Bugge
Platanvej 26
2791 Dragør
29 43 68 73