Hvordan kommer der huller i tænderne?

De fleste har prøvet at få et hul i tanden på et tidspunkt i deres liv. Hvis ikke man allerede har et hul i en tand, vil det ikke være unormalt, hvis man får det på et tidspunkt i livet.

At have huller i tænderne betyder ikke nødvendigvis, at man er dårlig til at børste tænder, eller generelt har en dårlig mundhygiejne. Det er selvfølgelig den typiske årsag til, at man får huller i tænderne, men der kan sagtens være flere årsager til, at de kommer.

Huller i tænderne opstår ved, at der sidder madrester, som bliver omdannet til syre. Får disse madrester lov at sidde for længe, vil emalje begynde at ætse, og derved opstår der et hul. Hvis man har fået et hul i en tand, skal man endelig ikke tøve med at tage på besøg hos en kyndig og begavet tandlæge i Odense, så denne kan få behandlet det hurtigst muligt.

Hvis man har madrester til at sidde imellem tænderne, er det ikke altid, en tandbørstning kan få det hele med ud, uanset hvor mange gange, man børster tænder. På denne måde opstår der et hul. Det er derfor rigtig vigtigt at bruge tandtråd, efter man har børstet tænder, så man er sikker på, man får alle madrester med ud.

Huller i tænderne er ikke altid noget, man hverken kan se eller føle. Det kan sagtens gå lettere ubemærket hen, imens det andre gange kan gøre helt afsindigt ondt, og man sagtens man se det. Det er derfor rigtig vigtigt, at man sørger for at tage til tjek hos en erfaren og billig tandlæge i Odense med jævne mellem. På denne måde kan tandlægen få fyldt de huller der eventuelt kunne være opstået, og kan samtidig også hjælpe med at forebygge mod nye huller.

Hvis man har et hul i en tand, men ikke synes, det er nødvendigt at gå til tandlægen, vil hullet blot vokse sig større. Hvis hullet bliver tilstrækkeligt stort nok, kan det sagtens ske, at man skal have skiftet hele tanden ud, da det enten ikke kan lade sig gøre, eller vil kunne betale sig at lave en ganske almindelig fyldning. Sørg derfor at gå til tandlægen hurtigst muligt, hvis man har en mistanke om, at man har et hul – uanset størrelsen på dette.

TAND+

Vægtergården

Albani torv 5

5000 Odense C

66 11 12 81