Hvorfor får man tunge øjenlåg?

Har du nogensinde hørt snakken gå hos en flok ældre mennesker omkring, at deres øjenlåg er blevet en smule tunge? Eller er tilfældet, at du selv står i den situation og fortvivlet har googlet dig frem til forskellige resultater? Så kan du heldigvis finde svaret her, og vi lover dig for, at det er ganske ufarligt og at der rent faktisk findes op til flere løsninger på problemet. Men lad os starte med at finde ud af, hvad der er grunden til, at vi får tunge øjenlåg. Med alderen sker der en masse forandringer i kroppen, og især huden ændrer sig markant. Vi får alle rynker og huden bliver mere slap. Samtidig bliver den dårligere til at binde væske og producere nødvendige fedtstoffer, så huden mister fylde og spændstighed. Den dag i dag er UV-stråling hovedårsagen til hudens forandringer, og faktorer såsom rygning bidrager også til hudens ældning. Huden vil samtidig også blive tyndere med årene, i det reparationsmekanismerne, som normalt hele tiden udskifter skadet væv, ikke længere fungerer optimalt. Men hvad kan man så gøre for at komme problemet til livs?

Øjenlågsoperationer er vejen frem

Vil du komme problemet til livs og sætte aldersforandringer på standby, så er der masser af hjælp at hende hos dygtige kirurger inden for området. Helt generelt set, så er hudens ældning en naturlig og livslang proces, der på ingen måde er farlig for dig og dit helbred. Alligevel kan det være rart at holde huden ung noget længere, end hvad den selv er i stand til at gøre. Der findes forskellige operationer alt afhængig af dit problem, men allierer du dig med en øjenlågskirug på en klinik, så vil du være i trygge hænder. Døjer du f.eks. med tunge øjenlåg, så vil en operation, der mindsker mængden af hud ovenpå øjnene være den ideelle behandling for dig.

En lille operation uden bivirkninger

Skal du opereres, så behøver du ikke bekymre dig om operationens omfang. For indgreb inden for øjenlågskirurgi er små og smertefrie, og de vil ofte tage omkring 30 minutter. Langt størstedelen af alle operationer forløber uden problemer, og du vil være lokalbedøvet under hele operationen. Det vigtigste at huske er, at slapheden i huden kommer igen, men ikke i samme kaliber, selvfølgelig. For som sagt, så er aldring en livslang proces, og huden bliver gradvist mere og mere slap. Huden du har fået fjernet kommer ikke igen, men din hud forandrer sig stadigvæk, og det er vigtigt at huske.

Center for Øjenlågskirurgi

Stationsparken 21

2600 Glostrup

43207040